Han op dreef tijdens Grand Prix Chaturanga

Op 18 juni deden vijf Zukertorters mee aan de Grand Prix van Chaturanga in Amsterdam Zuidoost: Abhishek, Han, Kavin, Shrey en Rens. Voor Shrey was het een druk schaakweekend, want de dag daarvoor was hij nog in Meppel voor de Nationale Pupillendag. Mede vanwege het hete weer was de opkomst niet zo hoog, waardoor er maar drie groepen waren. Ook binnen in de speellocatie liep de temperatuur flink op. Voor Han blijkbaar ideale omstandigheden, want hij was goed op dreef. Hij werd met overmacht eerste in groep 3, met liefst 6 punten uit 7 partijen! Hij verloor slechts een keer. De gedeelde nummers 2 volgden op gepaste afstand, met vier punten elk. Maurijn en Shrey werden beide netjes vierde in hun groep.


Zukertortjeugd versus Jorden van Foreest op Schakers van Formaat

Op 10 juni deden 13 Zukertorters mee aan een unieke schaaksimultaan tegen Jorden van Foreest, op het Stadsplein van Amstelveen. Uniek was het niet alleen dat ze tegen de regerend Nederlands kampioen mochten schaken, maar ook dat ze dat deden op hele grote borden met stukken van groot formaat. Dat gaf een extra dimensie aan de partijen: een groot speelveld maakt het er niet per sť overzichtelijker op. De Zukertorters waren ingedeeld in vier teams. Binnen het team moest dus goed overlegd worden over de volgende (beste) zet die gespeeld moest worden. Dat overleg ging (bijna altijd...) heel goed. En af en toe was Jorden ook behulpzaam om teams voor 'blunders' te behoeden. Het was een leuke en leerzame middag.


Shrey en Abhishek worden vijfde met hun school op het NK!

Op 3 juni zijn Shrey en Abhishek heel knap vijfde geworden met hun school, de AICS, op het Nederlands Kampioenschap voor schoolteams. Zij vormden een team met Danial Altaf en Suvan Patwardhan, die bij VAS schaken. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!


Zukertort E1 twaalfde van Nederland

Op zaterdag 13 mei is de E1 van Zukertort twaalfde van Nederland geworden op het NK voor E-teams (t/m 10 jaar) in Zuid-Scharwoude. Een mooie prestatie, en een bijna-evenaring van vorig jaar, toen het team zelfs negende werd. Erik en Rens vertegenwoordigden Zukertort vorig jaar ook. Voor Han en Shrey was het de eerste keer op dit leuke en strak georganiseerde toernooi, waaraan 40 teams uit het hele land meededen.


Rens achtste op Nederlands Kampioenschap voor E-tjes

In het Paasweekend heeft Rens een prachtige prestatie geleverd door de achtste plaats te veroveren op het Nederlands Kampioenschap t/m 10 jaar in Tilburg! Vooraf was hij, op basis van rating, als 39-ste van de 42 deelnemers geplaatst. Dat betekende 9 partijen spelen, verspreid over twee hele dagen, tegen tegenstanders met 100 tot 450 ratingpunten meer. Redelijk vrij van druk ging Rens daarom het NK in. In de eerste ronde won hij meteen zijn partij van een jeugdschaker uit Barneveld, dus dat was een fijn begin. Daarna tegen een tegenstander van schaakvereniging Klim Op met een rating van 980. Het was een lange partij (bijna 70 minuten, de langste van deze ronde), met kansen over en weer, en (geweigerde) remiseaanboden over en weer. Door slim manoeuvreren in het eindspel wist zijn tegenstander Rens' koning vast te zetten en ging de partij verloren. De derde ronde, tegen Daniel van Cleef van VAS, won Rens weer. Dat was meteen ook de laatste winst van de dag. Rens sloot de eerste dag op de 26-te plaats af met 2 punten uit 5 rondes.


Drie jeugdleden van Zukertort doen mee aan Persoonlijk Kampioenschap E

Drie Zukertorters hebben op zondag 7 februari enthousiast meegedaan aan het PK E (schakers geboren in 2006 of later) van de Schaakbond Groot-Amsterdam: Maurijn, Abhishek en Rens. Samen met 39 andere jeugdschakers streden ze in Almere om schaarse plekken voor het NK in de E-categorie. Marijn en Rens wonnen, in een sterk deelnemersveld, 3 van hun 7 partijen, Abhishek zelfs 4. Geen NK, wel een leerzame schaakervaring rijker.

Op zondag 28 februari is er weer een leuk schaaktoernooi: de Grand Prix Indische Buurt in Amsterdam. De Grand Prixtoernooien van de SGA zijn laagdrempelig en ook zeer geschikt voor startende jeugdschakers. Er wordt gespeeld in groepen van hetzelfde niveau en er zijn altijd veel bekers te winnen! Het zou leuk zijn als er een flinke delegatie Zukertorters heen gaat. Meer informatie volgt.